Proefles

Wil je kijken of yoga wat voor je is kun je een proefles mee doen.
Meld je van tevoren aan, kijk ik waar er plek is en maken we een afspraak.
De vergoeding voor een proefles is € 9,50, dit bedrag ontvang je retour met de inschrijving bij Via Yoga. Er zijn 4 blokken van gemiddeld 10 lessen, tussentijds instromen is ook mogelijk.

Lessen

Ik geef hatha yoga vanuit de Saswitha traditie die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn met de adem als verbindende factor. Via de lessen kun je dit ook zelf gaan ervaren. Chakra en Naada yoga, klank en mantra meditatie, zijn een onderdeel van de lessen, de stilte na de klank werkt in op ons innerlijk evenwicht.

Een les omvat staande, zittende en liggende houdingen, alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en de gewrichten komen aan bod. Via dynamische en statische oefeningen zoeken we naar het juiste evenwicht tussen spanning)(ontspanning, kracht)(souplesse, willen)( kunnen, moeten)(laten, en krijgen zo inzicht in het onderscheiden van (onze) grenzen en mogelijkheden.
De adem draagt de beweging, concentratie op de adem met bewuste aandacht brengt verstilling, meditatief, aanwezig in het hier en nu. Oefeningen kunnen uitdagend zijn of meer subtiel, langzaam of snel en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden, jij bepaalt hoe intensief je oefent.
Iedereen kan yoga doen 🙂 en door het te doen ervaar je wat yoga is.
Elke les is een totaalervaring, sleutelwoorden zijn; adem, aandacht, concentratie, (klank) meditatie, stilte, ontspanning, en plezier!

Praktische info

De lessen van Via Yoga worden gegeven in Utrecht Oost.
Holoshuis, Nachtegaalstraat 31
Studio 3, Weg naar Rhijnauwen 3 (zwembad Krommerijn)
Tuinyoga, Platolaan 21

Er zijn 4 blokken per jaar van gemiddeld 10 lessen, in zo’n periode krijg je een indruk wat yoga voor je kan betekenen. Je kan ervaren hoe je de kennis die je tijdens de les opdoet, meeneemt en het door werkt in je dagelijkse leven.
Yoga doe je in kleding waar je je comfortabel in voelt, neem iets warms mee voor de eindontspanning. Matten, kussentjes en dekentjes zijn in de lesruimte aanwezig.
Eet liever niet vlak voor de les, of als nodig iets lichts. Zorg dat je gedurende de dag voldoende water dringt. Na de les serveer ik thee met een dadel. Bekijk het rooster.

Lessen en workshops op maat

Lessen en workshops zijn mogelijk voor diverse doelgroepen, bedrijven en organisaties toegespitst op vraag en behoefte.
Ook privélessen kunnen op maat gemaakt worden. Bijvoorbeeld bij klachten van burnout, spanning en ademproblemen is yoga met individuele aandacht zeer heilzaam.