WIE…

Annemieke de Boer geeft yogalessen sinds 2001. Zij heeft haar opleiding genoten bij de Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte in Bilthoven.

Annemieke: "Vanaf mijn eerste kennismaking met yoga liet het me niet meer los. Het was een rustpunt in de week om yoga te doen, aandacht bij jezelf, adem en beweging, ontspanning! In die tijd runde ik mijn drukke dans- en balletspeciaalzaak in combinatie met een gezin met jonge kinderen.

annemiek de boerYoga deed me goed en bracht me weer terug naar de tijd dat ik nog veel danste en jazzdansles gaf. Het gaf een gevoel van levensenergie, in beweging, in het moment. Via yoga ervoer ik echter dat de aandacht niet naar buiten gericht is maar juist naar binnen, meer een innerlijke dans zou je kunnen zeggen. Alle facetten van je wezen zijn via yoga met elkaar in samenspraak: je lichaam je denken en je gevoel, het gaat samen, het is een geheel. Je merkt dat bij het beoefenen van yoga maar dat bewustzijn zet zich voort in je dagelijkse leven.
Toen ik kennismaakte met de Saswitha opleiding wist ik: hier wil ik dieper induiken. Ik volgde de opleiding tot yogadocent. Sindsdien ben ik niet meer opgehouden met leren en studeren, voor mijzelf maar ook om te delen met anderen. Ik kwam erachter dat het lesgeven van yoga zo inspirerend is door wat ik leer van de mensen aan wie ik les geef.

Inmiddels heb ik vele jaren ervaring met het lesgeven aan mensen van jong tot oud. Mensen met chronische klachten en beperkingen, wedstrijdroeiers, mensen met een verstandelijke beperking of met psychiatrische problemen, studenten en ouderen (mijn oudste leerling is bijna 90!).
Uiteindelijk is yoga yoga. Het gaat erom yoga te ervaren door te doen. Ieder doet het op zijn of haar eigen wijze; zoals het gaat zo is het goed".